Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΑΠΑΡΗΓΑ



"To όπλο της κριτικής δε μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει τη κριτική των όπλων"
Κάρλ Μάρξ
--------------------------------
“Ο άνεμος της ελευθερίας είναι στην πραγματικότητα ο άνεμος της παρανομίας”“
Ερνέστο Γκεβάρα γνωστός ως Τσε”, Πάκο Ιγνάσιο Τάϊμπο ΙΙ σ.159
--------------------------------
“Όταν ο κύκλος στενέψει αρκετά κι αποκτήσουμε εμβέλεια δράσης, το κοκτέιλ Μολότοφ είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο.”
“Τσέ:ο Ανταρτοπόλεμος” εκδ. Άποψη, σ.71
-------------------------------
“Πρώτα απ’ όλα οι εργάτες θα μάθουν να στήνουν οδοφράγματα με κάθε διαθέσιμο όχημα,έπιπλο ή οικιακό σκεύος κάθε οικοδομικό τετράγωνο θα χρησιμοποιείται σαν φρούριο, με ανοίγματα στους εσωτερικούς τοίχους ώστε όλα τα οικήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους , θα μάθουν τη χρήση αυτού του τρομερού αμυντικού όπλου που λέγεται “κοκτέιλ Μολότοφ” και θα συντονίζουν τα πυρά τους από τα αμέτρητα παράθυρα-πολεμίστριες που προσφέρουν τα σπίτια μιας μοντέρνας πόλης.”
Τσέ:ο Ανταρτοπόλεμος” εκδ. Άποψη, σ.148 , Επίλογος : Ανάλυση της κατάστασης στην Κούβα, Παρόν & Μέλλον
------------------------------
"Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε μέχρι να ωριμάσουν όλες οι συνθήκες για να κάνουμε μια επανάσταση ο ίδιος ο ξεσηκωμός δημιουργεί συνθήκες ωρίμασης.”
Τσε:ο Ανταρτοπόλεμος” εκδ. Άποψη σ.152 κεφ. “Ο Ανταρτοπόλεμος μια μέθοδος”
------------------------------
"Πίστευαν πραγματικά πως θα μιλάγαμε για ανάπτυξη της ταξικής πάλης και ανασύνταξη του προλεταριάτου χωρίς ταυτόχρονα να οπλιζόμαστε; Μήπως οι μπάτσοι που έριξαν τον πρώτο πυροβολισμό, πίστευαν πως θα αφηνόμαστε να μας σφάξουν σαν τα πρόβατα, χωρίς καν να αντιδράσουμε; Όσοι δεν υπερασπίζονται τον εαυτό τους πεθαίνουν, όσοι δεν πεθαίνουν θάβονται ζωντανοί μέσα στις φυλακές, στα αναμορφωτήρια, στα χαμόσπιτα των εργατικών συνοικιών, στα πέτρινα φέρετρα των πολυκατοικιών, στα ασφυκτικά νηπιαγωγεία και σχολεία, μέσα σε ολοκαίνουριες κουζίνες και κρεβατοκάμαρες γεμάτες με φανταχτερά έπιπλα αγορασμένα επί πιστώσει. ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ! ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ!"
Ούρλικε Μάινχοφ, Φεβρουάριος 1970
---------------------------------------
"Επειδή οι σύντροφοί μας είναι ήδη μισοπεθαμένοι, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο από τους εαυτούς μας. Διαστρεβλώνουν το θέμα με τον ίδιο τρόπο που το διαστρεβλώνουν όλα τα γουρούνια του κόσμου. Η βία είναι ταμπού. Κρύβονται πίσω από τον θάνατο, όπως κάνουν και πολλοί παπάδες... Το όπλο αναζωογονεί τα πράγματα. Ο αποικιοκρατούμενος Ευρωπαίος ζωντανεύει, όχι λόγω του θέματος και του προβλήματος της βίας των συνθηκών στις οποίες υποκείμεθα ως κρατούμενοι, αλλά διότι κάθε ένοπλη ενέργεια υποτάσσει την ισχύ των συνθηκών αυτών στην ισχύ των γεγονότων. Θα έλεγα ότι η ιστορία μας θα μπορούσε να έχει τον τίτλο: "ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ".
Αντρέας Μπάαντερ, τέλη 1972
-----------------------------------
'Η γουρούνι ή άνθρωπος, ή επιβίωση με κάθε αντίτιμο ή αγώνας μέχρι θανάτου, ή το πρόβλημα ή επίλυση του προβλήματος, μέση λύση δεν υπάρχει. Νιώθω κάποια θλίψη που αναγκάζομαι να σου γράψω κάτι τέτοιο. Φυσικά ούτε ο ίδιος γνωρίζω ποιά είναι η διαφορά του να πεθαίνεις από το να σε σκοτώνουν... Λοιπόν, έτσι έχουν τα πράγματα. Ξέρω, πάντως ότι υποστήριξα τη σωστή πλευρά... έτσι κι αλλιώς, όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή. Το μοναδικό ερώτημα που γεννιέται είναι το πώς και το γιατί να ζει κανείς και αυτό το ζήτημα είναι ξεκάθαρο: ως άνθρωπος, για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας. ως ένας μάχιμος επαναστάτης που αγαπά παράφορα τη ζωή, περιφρονώντας το θάνατο.
Χόλγκερ Μάινς, Οκτώβρης 1974

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ" "σύντροφοι" ΠΟΥ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ".
ΑΥΤΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ.
Προβοκάτορας, φασίστας ο Τσέ...!
Υποκείμενα, προβοκάτορες, οι αντάρτες πόλης της 17Ν...!
Ασφαλίτες,χαφιέδες οι νεκροί Κασίμης και Τσουτσουβής...!
Τρελλοί,αντιδραστικοί, οι νεκροί αντάρτες της ΡΑΦ...!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΠΑΠΑΡΗΓΑ.

Μόλις θα φυσήξει ο άνεμος της απελευθέρωσης και της επανάστασης το μαγαζάκι σου θα εξαφανιστεί από την ιστορία, με τον ίδιο τρόπο που εξαφανίστηκαν τα μαγαζάκια των μενσεβίκων...στην επαναστατική Ρωσσία....
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ:
"Η πραγματική εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς και τη νεολαία. Δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι."
Αλέκα Παπαρήγα

Δεν υπάρχουν σχόλια: